Monday, May 31, 2010

ANDA BIJAK JAUHI ZINA

setelah lame tak menulis pape kat blog...marilah same2 kite mengeja pe yg saye tulis dalam blog ni...hehehe...

sebenarnye dah lame rase nak tulis pasal hal ni tp xsempat je manjang...akhirnya hari ni diberi ruang jugak plus kerajinan jugak la...
pagi2 td mase drive nak dtg keje dgr brite yg xbesh lagi...jumpe lagi baby yang kene buang, kali ni kat Johor pulak...MasyaAllah...ntahla...sgt2 merisaukan...tu yang jumpa, yg xjumpa?yg dah kene gugur?yang dah kene makan ngan binatang lain?

nape la xde rase belas langsung...hmm nak tanye buat ape kan?org yg buat tu msti la xde belas, kalau x, xkan la sanggup...
so, jalan2 penyelesaian yg org2 'besar' kita cadangkan...wat lebih banyak rumah perlindungan tuk pempuan2 yg dah terlanjur ni...tp pada saya tu bukan jalan penyelesaian yang boleh kurangkan hamil luar nikah ni...punca sebenar sbb hanyut n lalai pada suruhanNya...makin teruk dah sekarang...hish bimbang betul la kat bakal anak2 saya nnt...sepatutnya iklan mcm kat bawah ni kita sebarkan dengan lebih luas n serius...
tp org2 'besar' kita masih meng'halalkan' perayaan seperti valentines day yang confirm menambahkan lagi bilangan penzina2 di malaysia ni...siap ada kempen 'NO PANTIES' masa valentines day...melampau betul!!
betul2 akhir zaman, org yg buat dosa, salah, ingkar suruhan Dia adalah org yg benar, manakala org yg mengajar ke jalanNya org yg salah dan menggunakan agama untuk kepentingan sendiri....pandai betul SYAITAN LAKNATULLAH ni memutar belitkan fikiran org2 yg jahil atau sengaja xnak bukak iman dan hati...

simple caculation yang di buat oleh Dr Azhar Yaakob menganggarkan ada lbh kurang 3 juta penzina di Malaysia ni...x malu ke kita mengakui negara ini adalah negara Islam tp xde usaha keras untuk bendung merebaknya penzina2 ni?orang yg berilmu, yang tahu tp x boleh nak beritahu....siap dilabel sebagai penggugat keamanan negara...logik ke?
sesungguhnya mmg ssh n sukar bila kita ingin buat kebaikan kerana harga dan hadiahnya sangat LUMAYAN yang telah dijanjikan oleh ALLAH SWT...
marilah kita menjaga keluarga kita dr terus hanyut dan lari dari landasan yang sebenar...

ingat mengingati sesama ISLAM, ingat mengingati pada DIRI SENDIRI...i.Allah, tak rugi kita buat BAIK dan x SUSAH untuk buat BAIK...
menjadi muslim yang BAIK tu bukan HIPOKRIT tp berusaha....

6 comments:

aibaks said...

akhirnye..cik manis lagi menawan ni kembali.. lame gak xdgr bite..skali bg n3 power..mari kite sma2 membeteras & sma2 mengikuti suruhanNya & meninggalkan laranganNya..

sWeEt 'N LoVeLy said...

amin...mari bersama2....

Cecep Adi Kustaman said...

aamiin...tul betul......yang penting tetap jaga keimanan kita, dan makin perdalam ilmu agama agar Zina tidak kita lakukan. Yakinlah bahwa Agama Allah adalah penuntun dijalan kebenaran.

sWeEt 'N LoVeLy said...

betul sgt...kita dah makin dari jadi islam realiti dan dekat kepada islam ilusi, yahudi dan nasrani realiti makin berkembang..so, fikir sendiri stakat mana islam kita sebenarnya...

Boyachilles said...

kepada Tuan Tanah,

Tolong delete ayat nih dengan kadar segera :

"setelah melihat kucing ni cedera parah dipotong kaki depannya kerana mengambil ikan di sebuah restoran"

sebab statement tu ada yang tak betul skit...

Sila ke blog saya semula untuk dapatkan cerita sebenar.

p/s : ini adalah kali ketiga saya taip komen ni..

thx..

Lutsinar said...

saya pinjam gambar dalam blog saya, jadi sebagai balasan saya sediakan link ke blog ini dengan mengklik gambar tersebut.

http://www.pelbagai.com/cerita/pelbagai/hiburan-yang-menyesatkan/

teruskan berkarya

terimakasih