Friday, November 15, 2013

Breastfeeding with Shaklee for My Uthman Ameen

Assalamualaikum

Breasfeeding untuk Uthman Ameen ni agak baik starting dia berbanding abangnye dulu. Bila nurse kasi Uthman lepas andi n angi2 kat ward terus dia pandai cari nen & terus minum tanpa sebarang masalah. Alhamdulillahirabbil'alamin...

Masa dalam pantang pun sama sangatla senang. Memang Uthman pandai nen dan dengan banyak.  Alamak risau ni lum start pam. Sebelum bersalin ada tanya kawan yang jual Shaklee untuk tambah susu. Dia suggest ambil ESP dulu.

So, bermula bulan kedua selepas melahirkan (lambat kan?!..huhu) start consume ESP. Alhamdulillah, bila pam susu dah banyak...terus start satu hari dengan kadar kemalasan tahap tinggi hanya pam 3x (erk?!) tapi dapatla satu hari 3oz, 4oz, dan seterusnya masa adik 3 bulan boleh dapat 18oz satu hari walaupun hanya 2x pam (double pam).

Oh ye, lepas dah masuk keje tambah pulak Alfalfa (detox n tambah susu), Lechitine (supaya beri-beri lawas) dan Zink Complex (sbb rambut banyak sgt gugur). Untuk abang beli Mealshake untuk tambah selera makan n up sikit antibodi.

Tapi xdela dapat buat stock banyak2 macam orang lain tapi syukur alhamdulillah dapat bagi cukup keperluan utk adik.

Kesimpulannya, setiap usaha kita Allah swt akan balas dan pandang walaupun sekecil2 zarah.So, bagi mummies yang ada problem susu merudum boleh la cuba Shaklee ni. By da way I'm not distributor what so ever cuma cadangan. Banyak cara lain lagi.Apapun do not under estimate usaha orang lain and most important thing dont under estimate yourself.

Keep cool and remember Allah swt n our Rasulullah saw always.

:)

p/s : Kalu xtau mana nak dapat Shaklee boleh la contact my friend at her FB Fatimah Azzahra Ismail or boleh jugak WhatApp/sms/call 019-3472585.